sobota 20. července 2024

Levný a chutný nepečený Lotus cheesecake

To zase měli v Penny v akci Lotus Biscoff pomazánku/krém. Stál necelých 70 Kč, spolu s lotuskami za 26 Kč to byl super kauf 😂

Budeme potřebovat: 
Na krustu:
  • 250g Lotus Biscoff sušenek
  • 90g másla, rozpuštěného
Na náplň:
  • 600 g smetanového sýra Boník nebo Palouček
  • 200 g Lotus Biscoff pomazánky
  • 1 krabička smetany ke šlehání
  • 60 g cukr moučka (ale může být i krupice)
Na polevu:
  • 200 g Lotus Biscoff cookie butter pomazánky
  • možno dozdobit 3-4 rozdrcenými sušenkami

Postup: 

  1.  Připravte krustu: V kuchyňském robotu nebo válečkem lotus sušenky na jemné drobky. Přidejte rozpuštěné máslo a míchejte dokud se nespojí. Natlačte lžící na dno 23 cm formy s odnímatelným okrajem. Dejte do lednice, zatímco připravujete náplň.
  2. Připravte náplň: Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr a lotus pomazánku, dokud směs není jemná a hladká. V samostatné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s práškovým cukrem, dokud se nevytvoří středně tuhé špičky. Postupně vmíchejte šlehačku do směsi smetanového sýra a lotuskového másla.
  3. Nalijte do formy s odnímatelným okrajem a dejte na 30 minut-1 hodinu do lednice, než budete dávat polevu.
  4. Mezitím připravte polevu: vložte zbytek lotuskové pomazánky ve skleničce mikrovlnky na cca. 30 sec., dokud se nerozpustí (konzistence těsta na palačinky). Nebo do hrnce s teplou vodou a nechte chvíli povolit. Ještě tekuté nalijte na cheesecake. Poleva se hezky rozprostře.
  5. Chlaďte dort alespoň 6 hodin, dokud neztuhne, nejlépe přes noc.

vzhledově není dokonalý, ale o to je chutnější, věřte mi 😉


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥️