To zase měli v Penny v akci Lotus Biscoff pomazánku/krém. Stál necelých 70 Kč, spolu s lotuskami za 26 Kč to byl super kauf 😂
Budeme potřebovat:
Na krustu:
- 250g Lotus Biscoff sušenek
- 90g másla, rozpuštěného
Na náplň:
- 600 g smetanového sýra Boník nebo Palouček
- 200 g Lotus Biscoff pomazánky
- 1 krabička smetany ke šlehání
- 60 g cukr moučka (ale může být i krupice)
Na polevu:
- 200 g Lotus Biscoff cookie butter pomazánky
- možno dozdobit 3-4 rozdrcenými sušenkami
Postup:
- Připravte krustu: V kuchyňském robotu nebo válečkem lotus sušenky na jemné drobky. Přidejte rozpuštěné máslo a míchejte dokud se nespojí. Natlačte lžící na dno 23 cm formy s odnímatelným okrajem. Dejte do lednice, zatímco připravujete náplň.
- Připravte náplň: Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr a lotus pomazánku, dokud směs není jemná a hladká. V samostatné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s práškovým cukrem, dokud se nevytvoří středně tuhé špičky. Postupně vmíchejte šlehačku do směsi smetanového sýra a lotuskového másla.
- Nalijte do formy s odnímatelným okrajem a dejte na 30 minut-1 hodinu do lednice, než budete dávat polevu.
- Mezitím připravte polevu: vložte zbytek lotuskové pomazánky ve skleničce mikrovlnky na cca. 30 sec., dokud se nerozpustí (konzistence těsta na palačinky). Nebo do hrnce s teplou vodou a nechte chvíli povolit. Ještě tekuté nalijte na cheesecake. Poleva se hezky rozprostře.
- Chlaďte dort alespoň 6 hodin, dokud neztuhne, nejlépe přes noc.
vzhledově není dokonalý, ale o to je chutnější, věřte mi 😉 |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář ♥️